ІнцидентиКам'янець-Подільський

До Різдва – «Різдво через Збруч»

Збірка «Різдво через Збруч»Напередодні Різдва, 5 січня, у Кам’янці-Подільському відбулась презентація святочної збірки «Різдво через Збруч». Про книгу, яка побачила світ у серії «КМ The BEST» видавничої групи «КМ-Букс» та об’єднала сімох авторів, що живуть по обидва боки Збруча, інтернет-видання «7 днів» уже розповідало напередодні нового року. Тож продовжуємо далі слідкувати за подіями навколо неї.

У місті над Смотричем любителям різдвяних оповідань збірку презентували троє кам’янчан-співавторів – Лора Підгірна, Віоліна Ситнік, Андрій Павловський. Зустріч відбулась у готелі «Reikarz». До речі, вже друга цього року. Перша пройшла 4 січня у Тернополі. В книгарні «Буква» збірку презентували: Лора Підгірна, Андрій Павловський із Кам’янця-Подільського, Олег Вітвіцький та Софія Пасічник з Тернополя, Наталка Михно з Теребовлі.

Але повернемось до сивочолого Кам’янця…

«Що може бути краще за гарну книжку на різдвяні свята, коли за вікном хурделить, хочеться затишку і тепла?! Наша збірка «Різдво через Збруч» саме така – різдвяно-тепла, для домашнього читання, але несподівано трепетна, бо своїми оповіданнями неодмінно торкнеться струн Вашої душі, розповість про Різдвяне Диво, у яке варто вірити і якого варто чекати за будь-яких обставин і у будь-якому віці. Навіть коли надії вже, здається, не залишилось, а роки давно не молоді… Навіть коли усе проти тебе. – розповідає Лора Підгірна. – Збірка вийшла дуже багатогранна і справді різдвяна, однак сміливо підіймає теми – особисті, суспільні, історичні та громадські, тож кожен знайде для себе власну історію, що припаде до душі. Єдине, що хочеться додати, коли різдвяні свята закрутять нас у своїй круговерті – те, чим різниться наше Українське Різдво. Це не просто свято подарунків та веселощів. Це сакральне, святе дійство, вистраждане, полите сльозами й окроплене кров’ю не одного покоління правдивих українців. Пам’ятаймо про це. Христос ся рождає! Славімо Його!»

Враженнями від презентації із «7 днів» поділилася Віоліна Ситнік: «Відверто, була здивована, що напередодні різдвяних свят стільки людей завітали на нашу презентацію, адже зазвичай в цей час у господинь якраз кипить робота на кухні. Презентація «Різдва через Збруч» була дуже затишною й атмосферною, а публіка настільки позитивною та сприятливою, що ми навіть домовилися пізніше зустрітися в «Майстерні на узвозі», щоб вже обговорити збірку!»

У той же вечір у соцмережах з’явились і перші вігуки кам’янчан, що побували на зустрічі в «Reikarz». На своїй сторінці у Facebook Алёнка Егорова зазначила: «Кожного дня – Диво! Насолоджуюсь! Сьогодні до моїх щоденних яскравих почуттів додалося ще одне, яке огорнуло Духом Різдва. Дякую за гарно проведений час і приємні миті з книгою».

Про наступні презентації збірки, що плануються вже в січні, розповів Андрій Павловський: «Одразу після Різдва, 11 січня, нашу книгу презентуємо в Хмельницькому. Далі, 22 січня, зустрічі із читачами відбудуться у Підволочиську та Теребовлі. Географію міст, звісно, плануємо розширити. Наразі намітили Київ та Львів».

Презентація збірки «Різдво через Збруч» (Кам'янець-Подільський)

Фото Петра ІГНАТЬЄВА.

Новини по темі:

Back to top button