Кам'янець-Подільський

Спальники

Спальники

Про важливу роль сну говорять всі і всюди. Скільки годин потрібно спати, коли краще лягати та підійматись, в яких умовах він є ефективнішим та інше. Також варто відмітити, що в умовах мандрівок сон справді сильно впливає на перебіг сходжень, а чим довшою є вилазка, тим більше дискомфорту може викликати незручний сон чи його недостача.

У походах, коли фізичне навантаження сягає високого рівня, важливим є якісно відновлювати витрачені сили, щоб наступного дня прокидатись бадьорими та готовими рухатись вперед та насолоджуватись прекрасними краєвидами, а не мріяти від самого ранку про те, аби виспатись. Тому в наш час існує величезний асортимент наметів на //terraincognita.com.ua/turysm/nameti/tents/, які дозволяють не турбуватись про погодні умови, кариматів, завданням яких є створити комфортну площу для сну, щоб ні каміння, ні холод від землі не заважали насолоджуватись відпочинком. І також не варто забувати про пухкі та теплі спальники, без яких складно уявити будь-який похід.

І тут, як і з іншим туристичним спорядженням, варто вміти правильно обрати серед різноманіття фірм та видів саме те, що підійде вам. То за якими критеріями обираються спальники від Терра Інкогніта? Загалом вибір заключається в знаходженні для себе компромісу між комфортністю, теплом, вагою, об’ємом в складеному вигляді та ціною. Одним з основних критеріїв є сезонність, потрібен він вам для ночівлі серед сніжних схилів, або ж в умовах літньої спеки, на основі цих даних підбирається підходяща модель із потрібним діапазоном комфортних температур, ця інформація є на самому виробі. Потім вага та об’єм залежать від того, чи плануєте ви носити його в своєму наплічнику, або ж привозити на авто в кемпінг, тоді ці показники не такі важливі та можна поставити на перше місце комфорт.

Спальники

Якщо ж ви обираєте спорядження для довготривалого походу, погодьтесь, буде вкрай незручно, якщо спальник займе більшість вільного місця в рюкзаку, або ж додасть додаткові кілограми. А от у експедиціях в суворі природні умови ще більш важливим буде мати якомога менше навантаження на плечі і при цьому хороші теплоізоляційні властивості, а також міцність матеріалів. Тому ціни на такі спальні мішки найвищі, адже використовуються найкращі технології і матеріали. Зазвичай для таких використовується натуральний пух через легкість і високі характеристики теплозбереження, тоді як в більш недорогих варіаціях всередину поміщають синтетику.

Із мінусів першого є вбирання вологи пухом, проте це вирішується з допомогою спеціальної прописки, або ж використання мембранних матеріалів. Зазвичай спальні мішки продаються уже разом із компресійними мішками, що допомагають значно зменшити об’єм у згорнутому вигляді. Додатково можна придбати гермомішок, який вбереже від промокання, а отже забезпечить сухою ночівлею, навіть якщо весь день ви провели під дощем.

Також рекомендується купити вкладиш до спальника, що виконує одразу декілька функцій: гігієнічну, адже попрати його значно легше, а значить спальник прослужить довше, а також із його допомогою можна підняти температуру всередині на кілька градусів, в залежності від матеріалів, з яких виготовлений. Купити спальні мішки, вкладиші та інші речіви можете у магазинах Terra Incognita за адресами:

  • м. Київ, вул. Гната Хоткевича , 8
  • м. Львів, вул. Пекарська, 26
  • м. Одеса, вул. Ніжинська, 37

Або на сайті: www.terraincognita.com.ua, звідки можна можлива доставка по всій Україні.

Вдалих покупок та теплих ночівель!

Спальники

Новини по темі

Back to top button