Війна

До лав ЗСУ не будуть брати злочинців, які вбили більше 2 людей

Закон про мобілізацію засуджених містить низку обмежень, повідомила заступник міністра юстиції України Олена Висоцька, яка розповіла про це під час телемарафону “Єдині новини”.

“Це буде залежати від волі самих засуджених: підписувати контракт, подавати заяви. У цьому законі визначальним є бажання і мотивація засудженого підписати контракт зі Збройними силами і таким чином отримати умовно-дострокове звільнення. Тому, коли ми говоримо про цифри, то кількість засуджених, які б хотіли вступити, – це лише попередні дані, і все покаже практика. Якщо говорити про час, то ми вже почали працювати над тим, щоб ті, хто виявив бажання і подав відповідні заяви, зараз проходили військово-кваліфікаційні комісії і знайомилися зі своїми командирами. Відповідно, командири військових частин дають свою згоду на ту чи іншу особу, а ми передаємо матеріали до суду”, – розповіла Висоцька.

Вона додала: “У законі є кілька обмежень, які залежать від характеру злочинів. Як правило, це дуже тяжкі насильницькі злочини, такі як вбивство двох і більше осіб, сексуальні злочини, посягання на життя працівників правоохоронних органів. Не всі категорії засуджених зможуть ним скористатися”.

Новини по темі:

Back to top button