Кам'янець-Подільський

У Кам’янці-Подільському відбувся кінофестиваль «Відкрита ніч»

У Кам'янці-Подільському відбувся кінофестиваль «Відкрита ніч»

У Кам’янці-Подільському на площі біля Ратуші з 28 на 29 червня відбувся кінофестиваль «Відкрита ніч», який тривав паралельно у 23 містах України та столиці Польщі  Варшаві.

Більше сотні кам’янчан мали змогу подивитись понад 50 найкращих українських короткометражних фільмів. У Кам’янці-Подільському захід присвятили 18-й річниці Конституції України.

До 6-годинної програми фестивалю увійшли роботи у номінаціях «Ігровий фільм», «Неігровий фільм», «Анімаційний фільм», «Краща операторська робота, «Краща режисерська робота», «Краща акторська робота». Також глядачі переглянули роботи позаконкурсної програми, що не відповідають регламенту фестивалю, але цікаві глядачам.

Усім охочимп після перегляду кінофільмів було запропоновано обрати п’ятірку кращих, на їх думку, робіт, заповнивши анкету, яку глядачі отримали на початку фестивалю. Завершився показ фільмів близько п’ятої години ранку.

На офіційному сайті проекту уже оголошені імена переможців.

Гран-прі здобула стрічка «Заповіт» Кристіана  Жерегі. Сам режисер на святковій церемонії був відсутній, оскільки в якості стрільця-медика долучився до 25-го спеціального добровольчого батальйону територіальної оборони Збройних сил України «Київська Русь».

Об’єднання Babylon’13, до якого входить режисер, відзначено спецільним дипломом фестивалю «За громадянську позицію, мужність та героїзм».

Номінація «Професійний ігровий  фільм»:

Фільм «Зупинка»  нагороджено P.S. призом від оргкомітету. Відзначений дипломом за  найкращий ігровий фільм за вибором спеціалізованого видання oKino.ua  та нагороджений сертифікатом який дає право на відвідування повного дня Kiev Filmmaking Camp.

Фільм «Коріння. Сни» відзначено дипломом за операторську роботу оператора  Микити Кузьменко. Режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук

Фільм «Не менше 50 кг» відзначено дипломом за музичне оформлення. Композитор Ярослав Джусь. Режисер Марина Артеменко.

Фільм «Не менше 50 кг» Марини Артеменко став найкращим фільмом номінації  з пропозицією від «1+1 media group  and companies» на купівлю прав для показу на каналі «1+1».

Фільм «Коріння. Сни» Дмитра Сухолиткого-Собчука відзначено дипломом за найкращу роботу художника Юлії Зауличної.

Фільм «З карпат до Парижу з акордеоном» Юрія Леути відзначено дипломом з пропозицією від «1+1 media group  and companies»на купівлю прав для показу на «1+1».

Номінація «Студентський ігровий фільм»:

Фільм «Якби» відзначено дипломом за кращий фільм в номінації та нагороджено спеціальним призом від компанії «Кінотур», – сертифікатом на технічний грант для проведення постпродакшину поточного або майбутнього кінопроекту (до 20 хвилин).

Фільм «Марія»  Олександра Шкрабака відзначено дипломом  за любов і надію, почесним дипломом за досягнення у кінематографі від Асоціації кіноклубів України, за підтримки МГО “Сінемахолл”. Стрічка отримала грошову винагороду від партнера фестивалю «Райффайзен Банк Аваль».

Номінація «Неігровий фільм»:

Володар гран-прі, «Заповіт», нагороджений камерою Go-pro від співорганізаторів фестивалю «1+1 media group  and companies».

Дипломом за громадську позицію, мужність і героїзм відзначена знімальна команда «Ваbylon 13».

Дипломом відзначений фільм «Громадянин» режисера і Громадянина Наталії Гордій.

Фільм «Бій на Грушевського #4. Соло» Івана Сауткіна відзначено дипломом як найкращий фільм номінації.

Номінація«Спеціальний репортаж»:

Дипломом відзначено квартет фільмів під назвою «Пасічник Микола», «Конюх Констянтин», «Кавовар Вадим», «Коваль Дмитро» у проекті «Люди». Режисера Дмитра Гуляєва нагороджено камерою Go-pro від співорганізаторів фестивалю «1+1 media group  and companies».

Номінація «Анімаційні фільми»: 

Фільм «Дівчинка з риб`ячим хвостом» Сергія Мельниченка відзначено дипломом як найкращу роботу номінації.

Фільм «Птахи» Ірини Смирнової відзначено дипломом за музичне оформлення Тетяни Яшвілі.

Президент та арт-директор фестивалю  Михайло Іллєнко, головний продюсер  Пилип Іллєнко.

Новини по темі

Back to top button