ВійнаІнциденти

У Староушицькій ОТГ взялися за зелений туризм…

Староушицька ОТГ. Зелений туризм

У сесійній залі Староушицької селищної ради відбулася зустріч з учнями старших класів ліцеїв та учителів Староушицької ОТГ з працівниками апарату селищної ради та представниками ГО «Бакота».

Зустріч пройшла в рамках реалізації проекту «Створення умов для розвитку сільського зеленого туризму в Староушицькій громаді», що фінансуватиметься за рахунок коштів фонду «Освіта для демократії» (Польща). На перших сходинах робочої групи було представлено сам проект та визначена подальша діяльність для його реалізації.

Зазначимо, що «Створення умов для розвитку сільського «зеленого» туризму в Староушицькій громаді» – проект, який отримав перемогу в закритому конкурсі мінігрантів в рамках програми «Успішні локальні громади», що діє за сприяння зазначеного фонду, а також громадських організацій «Наше поділля» (Вінниця) та «Точка доступу» (Краматорськ). А також – за підтримки Національного фонду в підтримку демократії.

Проект було розроблено у партнерстві Староушицької селищної ради та ГО «Бакота». Його бюджет – близько 30 000 грн.

Одним із його завдань є визначення місць на території громади, з якими пов’язані певні історичні та культурні події, або ж визначення місць, що є привабливими природніми об’єктами, які можуть стати потенційними туристичними об’єктами. Це завдання буде реалізовано у співпраці з представниками молоді громади Староушицької ОТГ.

…та оновили автобусну зупинку

Відтепер посучасному, із чудовим мальовничим патріотичним зображенням виглядає автобусна зупинка в с. Крушанівка Староушицької ОТГ, яка вже давно потребувала ремонту.

Завдяки спільній роботі керівництва громади, в.о. старости с. Крушанівка Вікторії Продан та ТОВ «Агро ЕКО ХХІ» в особі генерального директора Олександра Гінзеровського було здійснено ремонт і проведено її облаштування. Дане товариство повністю профінансувало витрати на матеріали у розмірі 13 000 грн.

Громада с. Крушанівка також вдячна за неймовірне художнє оздоблення зупинки Делечук Оксані і діткам Крушанівського ДНЗ «Дзвіночок», що долучились до створення шедевру, а також усім, хто взяв участь у роботі. Малеча на згадку залишила на будівлі відбитки своїх долоньок. А малюнки, що прикрасили зупинку, вже встигли полюбитися жителям села.

Староушицька ОТГ. Зупинка. Крушанівка

Новини по темі

Back to top button