Інциденти

Кам’янчани вшанували воїнів-афганців

15 лютого з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Кам’янці-Подільському відбувся мітинг, в якому взяли участь представники міської та районної влади, ветерани війни в Афганістані, особовий склад Кам’янець-Подільського гарнізону та всі, хто забажав схилити голову перед світлою пам’яттю загиблих та вшанувати тих, хто виконував військовий обов’язок у «гарячих точках» планети.

Розпочався мітинг на території колишнього військового училища із виступу начальника Кам’янець-Подільського гарнізону, полковника Володимира Родікова. Він висловив подяку ветеранам за їхню відданість, героїзм й звернувся до присутніх із проханням вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Як інформує Кам’янець-Подільська міська рада, зі щирими словами звернувся до учасників зібрання секретар міської ради Василь Сенюк, який подякував воїнам-інтернаціоналістам за їхню мужність, безстрашність. «Українські військові заслужили вдячність і повагу багатьох народів. Наша пам’ять, до цього часу свято зберігаючи подвиг батьків і дідів у Великій Вітчизняній війні, назавжди ввібрала в себе і новий біль афганських втрат. Вшановуючи пам’ять наших полеглих земляків, ми повинні робити все, щоб народ України ніколи не зазнав воєнних потрясінь», – зазначив Василь Іванович.

Мали слово і учасники бойових дій в республіці Афганістан: Михайло Нероба, Сергій Зубаревський та Володимир Шпільчук.

Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника випускникам військового училища, які загинули в Афганістані упродовж 1979-1989 років.

Продовжився мітинг у сквері Молодіжному, де знаходиться пам’ятник загиблим воїнам-інтернаціоналістам «Зруйнований храм людської душі».

До присутніх звернувся секретар міської ради Василь Сенюк. Від імені міської влади він подякував ветеранам афганської війни за плідну громадську роботу, неабияку енергію та активну участь у вихованні сучасного покоління.

«Воїни-афганці завжди й для всіх були та є зразком людей, для яких обов’язок – це не просто слово, а норма поведінки та суть життя», – зазначив заступник голови районної державної адміністрації Павло Довгопол. Він наголосив на тому, що ми маємо завжди пам’ятати імена тих, хто не повернувся й продемонстрував високий моральний громадянський обов’язок.

Голова Кам’янець-Подільської міськрайонної спілки ветеранів Афганістану Іван Павлевич від імені Президії української спілки ветеранів Афганістану нагородив учасників бойових дій: медаль «За заслуги» I ступеня отримав Василь Мегель, медаль «За заслуги» II ступеня – В’ячеслав Терлецький, медаль «За звитягу» – Володимир Кононов. Почесною грамотою Хмельницької облдержадміністрації та цінним подарунком нагороджено Олександра Колісника.

Завершився мітинг хвилиною мовчання та покладанням вінків та квітів до пам’ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Новини по темі

Back to top button