Кам'янець-Подільський

Кам’янець-Подільський: новорічна казка розпочинається…

Кам’янець-Подільський активно готується до різдвяно-новорічних свят! Про це інформує інтернет-видання «7 днів».

КП «Кам’янецький парк» 30 листопада розпочало монтаж головної новорічної ялинки міста, яка незабаром засяє святковими вогнями у центральному парку.

А на площі Польський ринок найближчими днями розміститься комплекс атракціонів, який розважатиме кам’янчан та гостей міста впродовж усіх різдвяно-новорічних свят. На площі біля Ратуші зустрічатиме усіх гостей Старого міста і святково прикрашена ялинка. А також – виїзна торгівля.

Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник працюватиме за зміненим графіком. Але, як завжди, без вихідних. Години роботи об’єктів музею у святкові дні вже оголошені. Ознайомитись із графіком можна на офіційному сайті музею чи на Facebook-сторінці установи.

У свої стіни запросить і Руська брама – з 10 грудня там запрацює резиденція святого Миколая. Як обіцяють організатори, можна буде відвідати музей фортифікації, кав’ярню-музей, посмакувати солодощами та напоями. Працюватиме кімната святого Миколая, Чарівна пошта. Проводитимуться майстер-класи для дітей.

А у ніч із 31 грудня на 1 січня на Руській брамі запрошують до новорічної подорожі у всесвіт лицарської атмосфери та музичної спадщини світу.

Обіцяють занурити в історії кельтів, вікінгів, європейського середньовіччя та фентезі з архаїчною мовою древнього інструменту – волинки, а також – пісень.

Резиденції святого Миколая також запрацюють на Виставковій залі (Виставкова зала К-ПДІМ-З), що на Соборній, і у РЦКІМ «Розмай».

Кам’янець-Подільська міська рада напередодні різдвяно-новорічних свят звернулася і до всіх суб’єктів господарювання громади з пропозицією оформити фасади, торгові зали та вітрини своїх об’єктів торгівлі, закладів ресторанного господарства та сфери послуг, прилеглу до них територію новорічними прикрасами, гірляндами та святковими інсталяціями.

Також зазначимо, що в листопаді департамент економіки та розвитку інфраструктури міста запросив усіх бажаючих взяти участь у виїзній торгівлі під час проведення новорічно-різдвяних свят, що сформує святковий ярмарок у парку Героїв Євромайдану, Європейському сквері, площі Польський ринок, вулиці Соборній.

А 7 грудня у прес-центрі міської ради відбулась презентація програми новорічно-різдвяних заходів Камянець-Подільської територіальної громади. І стартували вони цього ж дня з відкриттям у міській раді виставки робіт учнів міської дитячої художньої школи «Різдво Христове на порозі!». А детальніше ознайомитись із програмою заходів можна буде на всіх інтернет-ресурсах міської ради та у ЗМІ. Уже незабаром.

Тож не гайте часу, плануйте свій відпочинок вже, і подаруйте собі справжню новорічну казку.

Фото 3849.com.ua.

Новини по темі

Back to top button