Інциденти

Президент оголосив четвер днем жалоби

15 січня оголошено днем жалоби за загиблими в АТО. 

Як інформує Українська правда, про це рішення повідомив Президент Петро Порошенко на зустрічі з очільниками ОДА.

«Я прийняв рішення оголосити завтра, 15 січня, жалобу за усіма, хто загинув від рук терористів, в тому числі за мирними громадянами, які загинули на блокпосту під Волновахою», – сказав він.

За його словами, перед зустріччю з губернаторами він провів тристоронню відеоконференцію з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом, які висловили глибокі співчуття родичам загиблих та всьому українському народу, а також підтримку народу України в боротьбі з тероризмом.

Трагедія, що сталася вчора, 13 січня, сколихнула українську громаду. Близько 16:30 автобус, що перевозив цивільних пасажирів із Маріуполя, був обстріляний терористами, які випустили по блокпосту під Волновахою більше 40 снарядів, кілька з яких потрапили в рейсовий автобус «Богдан», який рухався по трасі «Маріуполь-Донецьк».

На місці загинули 10 пасажирів, ще двоє померли у лікарні від отриманих травм. В тяжкому стані залишаються 12 пасажирів.

Президент України Петро Порошенко звернувся до українського народу у зв’язку із страшною трагедією під Волновахою.

«Ці смерті – на совісті об’єднаної «ДНР-ЛНР» банди та тих, хто за нею стоїть, з чиїх рук вона годується; хто її озброює, муштрує та надихає на криваві злочини. А наші воїни здатні дати гідну відсіч. І ті, хто сьогодні знову  штурмував Донецький аеропорт, відчули це на власних шкурах», – сказав Петро Порошенко.

Новини по темі

Back to top button