Інциденти

У Кам’янці заборонили продаж ритуальних товарів на тротуарах

13 січня працівники КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом у місті» спільно з представниками засобів масової інформації провели перевірку місць, де здійснюється торгівля ритуальною атрибутикою.

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській міській раді, згідно рішення виконавчого комітету від 25 грудня минулого року, заборонено розміщувати та здійснювати продаж ритуальними предметами за межами торгівельних об’єктів. Попри те, що всі підприємці, які займаються продажем вищезазначених товарів, були поінформовані про заборону, всеодно вони розміщують їх поза територією магазинів на пішоходному переході.

Чи не найбільше порушників на вулиці Першотравневій, де розташований цілий ряд магазинів з продажу товарів для поховання.

«Дуже важко тут проходити, коли скрізь вінки та пам’ятники. Зрозуміло, що це товари без яких у певний момент не обійтися, але нехай би вони знаходилися всередині приміщення, а не на вулиці», – вважає кам’янчанка Людмила.

Підтримує думку про те, що товари, потрібні для поховання не повинні виставляти на вулицю, й працівник державного бюро ритуальних послуг, що розташоване на вулиці Гунській, Олена Павлюк.

Й насправді, на відміну від приватників, біля приміщення вищеназваного бюро, немає жодного натяку на те, які товари тут продають, бо вся продукція знаходиться всередині.

Попри складені приписи та попередження, продавці не квапляться виконувати рішення про заборону торгівлі ритуальними предметами поза межами торгівельних об’єктів. Тому порушників будуть викликати на адміністративну комісію та складати протоколи.

Новини по темі

Back to top button