Кам'янець-Подільський

Навчались мистецтву фотографії

Сьогодні у приміщенні сесійної зали Кам’янець-Подільської міської ради відбулось останнє заняття курсу для фотографів-початківців, організованого за підтримки департаменту гуманітарної політики та освітнього центру «Формат Студента». Робота мистецької фотомайстерні тривала з 20 лютого по 11 березня.

«Nikon» чи «Canon»? А може… «Sony»? «Дзеркалка» чи «мильничка»? Режим «S» чи «M»? Який об’єктив кращий? Як налаштувати ISO? Відповіді на ці та безліч інших запитань про ази фотографії упродовж 6 занять давали молоді фотографи Богдан Горбатюк та Роман Івасюк – ініціатори та керівники фотошколи, метою якого є пропаганда мистецтва фотографії, підвищення рівня технічних знань учасників курсів, обмін досвідом між фотоаматорами різного рівня майстерності та віку.

У курсах, які поєднали у собі теоретичну та практичну форми навчання, взяли участь 27 учасників віком від 17 до 30 років.

Під час змістовних занять, слухачі курсу отримали не тільки теоретичні навички, а й практичні. На заняттях вони зустрілись із відомими фотографами Олександром Дем’яновим та Олександром Тарнавським. Також відвідали персональні фотовиставки Олександра Дем’янова (кав’ярня «Coffete») та Діни Кушнір «Повірити в себе» (МБК). Не оминули фотографи-початківці й  виставку «Весна. Коти прилетіли!», яку в рідний Кам’янець привезла кореспондент газети «Факты и комментарии» в Запоріжській області Ірина Левченко.

Практичні заняття, проведені вуличками Старого міста, допомогли слухачам курсу засвоїти теоретичні знання.

На завершення організатори курсу повідомили приємну новину. Наразі Богдан Горбатюк та Роман Івасюк працюють над створенням творчого об’єднання «КіТ», яке пропагуватиме класичну і традиційну фотографію.

Фото Ірини Мазур.

Новини по темі

Back to top button