Шоу-бізнес

Деніел Редкліфф завершує акторську кар’єру

Деніел Редкліфф, який став знаменитим завдяки ролі Гаррі Поттера, завершує акторську кар’єру. Про це він сказав у коментарі кіножурналу Empire. Зокрема, артист сказав, що хоче спробувати свої сили у режисурі і при цьому картину хоче зняти за власним сценарієм.  

Є у мене ідея зняти за мотивами написаного мною сценарію. Сподіваюся, зможу зрежисувати. Люди часто кажуть: ” Пиши про що знаєш”. Моє життя мало піддається опису, так що про це я писати не хочу. Але я знайшов вихід – написати про щось пов’язане з кіноіндустрією ”, – розповів він.

Нагадаємо, що завдяки ролі Гаррі Поттера він не лише став знаменитим, а й одним із найбагатших неповнолітніх акторів в історії кіно. Знявшись у восьми фільмах, Редкліфф заробив 99 мільйонів доларів. Почав він із гонорару в один мільйон, а вже в останніх трьох фільмах він заробив по 25 мільйонів доларів за кожен. Минулого року вийшла ще одна картина “Повернення до Гоґвортсу”, яка розповідає, як знімалася вся поттеріана – за неї Деніел отримав один мільйон доларів.

Кадр с фільму “Жінка в чорному” – 2012 рік

Після того, як восьма серія вийшла на екрани, актор заявив, що більше не зніматиметься в картинах, орієнтованих на масового глядача. Але й кар’єру він не завершував і вирішив присвятити себе артхаусному кіно. У результаті він зіграв головні та епізодичні ролі більш ніж у двадцяти картинах та серіалах. Але створити образ, який перекрив би за своєю популярністю Гаррі Поттера, так і не зміг. Найпомітнішими серед них стали містичний трилер “Жінка в чорному”, екранізація оповідань Михайла Булгакова “Записки юного лікаря”, трилер “Роги”, трагікомедія “Людина – швейцарський ніж” та комедійний серіал “Дивотворці”. 

2022 року має вийти фільм за його участю “Загублене місто”. Після нього, років через півтора, каже Редкліфф, вийде ще одна картина, про яку він зараз не може розповідати, і вона стане для нього завершальною в акторській кар’єрі.

Новини по темі

Back to top button