Спорт

Подільський гирьовик підкорив світ

1-2 березня в російському місті Архангельськ відбулися змагання світового масштабу з гирьового спорту. Нашу країну представляв чемпіон та рекордсмен світу серед ветеранів з гирьового спорту, житель с. Маків Дунаєвецького району Володимир Копичинський. Він – майстер спорту міжнародного класу, який неодноразово прославляв Україну, й Хмельниччину зокрема, на світовій арені. Володимир Васильович повернувся з Росії з чотирма золотими медалями, котрі виборов на чемпіонатах Європи та Євразії, чемпіонаті світу та Міжнародному турнірі з гирьового спорту серед ветеранів.

Усі ці медалі українцю вдалося здобути всього лише за два дні, змагаючись із 320 учасниками із 19 країн світу. Проте, як зазначає богатир, найважче було змагатися з господарями змагань – росіянами, а також казахами та білорусами.

– Слов’янська кров таки найсильніша, – коментує своє висловлювання Володимир Васильович. – У боротьбі з «нашими» треба було добре попотіти, щоб отримати перемогу. Недарма ж автор книги «Гімн гирі», відомий гирьовик Росії Анатолій Єжов вважає богатирів зі слов’янський країн кращими із кращих.

У розмові Володимир Васильович розповів не лише про важку боротьбу, в якій довелося відстоювати честь України, а й згадав про людей, завдяки небайдужості яких він зумів потрапити на ці змагання, а це Микола Сосула (м.Кам’янець-Подільський), Василь Магера (м.Дунаївці), а також Любов та Олександр Герасимовичі (с.Маків).

– Роби людям добро й воно тобі обов’язково повернеться», – любить повторювати Володимир Копичинський.

Діна КУШНІР, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button