Лайф

Психологи назвали ідеальну різницю у віці між партнерами: всі інші цифри — вирок?

Доволі часто в парі хтось старший, а хтось молодший. Й сьогодні абсолютно нікого не здивуєш стосунками в яких один з партнерів на 5, 10, 15, чи навіть 20 років старший. Переважно старші в парі саме чоловіки, однак інколи трапляється й навпаки. Психологи розповіли, чи є ідеальна різниця у віці, та чи стане вироком для стосунків цифра, яка від неї сильно відрізняється.

Ідеальна різниця існує

Психологи стверджують, що ідеальна різниця у віці — це 5-6 років з умовою, що старший саме чоловік. Як правило за таких умов в пари найчастіше збігаються інтереси та погляди на життя, принципи й бачення майбутнього. Обоє партнерів перебувають приблизно на одному рівні в різних життєвих аспектах, тож краще розуміють один одного.

пара

Якщо ж різниця у віці старше, то такий союз може бути недовговічним, або ж складним. Наприклад, якщо старший чоловік, на 10-20 років, то за статистикою жінка, яка вибирає такого партнера, або шукає в ньому захисника, батька, якого їй бракувало у дитинстві, або ж переслідує якісь матеріальні цілі. В будь-якому випадку про справжні почуття мова йде дуже рідко, тож стосунки швидко вичерпуються.

Якщо старша жінка, то за статистикою розрив відбувається за ініціативи чоловіка, як тільки жінка перетне певний віковий рубіж й стане йому нецікавою у сексуальному плані тощо.

Зрештою, труднощі таких стосунків часто полягають й у різному погляді на речі, адже мова про різні покоління та різний життєвий досвід. В одного з партнерів він сильно переважає.

Найбільше розлучень серед ровесників

Щодо найбільш невдалої різниці у віці, то психологи кажуть, що мова про однолітків, а особливо якщо їм до 25-30 років. Такі люди мають однаковий життєвий досвід і часто починають боротися за лідерство. Хтось з них росте, інший ні. Буває й що ростуть обоє й буквально виростають з цих стосунків вирішуючи їх закінчити.

Back to top button