Лайф

Як безслідно вивести сліди від кави з будь-якого одягу: кілька простих лайфхаків

Доволі часто смакуючи ароматною кавою можна ненароком пролити її на себе. Та навіть одна капля чорного напою може безповоротно зіпсувати річ. Багато хто сильно засмучується, адже кава — це продукт, який складно відіпрати, а особливо зі світлих речей. Однак не варто одразу відправляти одяг на смітник. Спробуйте один з наступних лайфхаків.

П’ять способів вивести з одягу пляму від кави

кава

Є цілих сім методів, які підійдуть для речей з різних тканин.

  1. Холодна вода. Потрібно якомога швидше замочити одяг у холодній воді. Залиште річ у воді приблизно на 30 хвилин і потім виперіть звичним для вас шляхом.
  2. Плямовивідник. Можна купити спеціальний засіб для виведення плям у гелі або порошку. Однак будьте уважні й купуйте окремо засіб для білих, чорних та кольорових речей. Щоб плямовивідник подіяв ефективніше, можна спочатку змочити пляму медичним спиртом, а потім вже замочити одяг у магазинному засобі.
  3. Засіб для миття посуду. Інколи звичайний гель для миття посуду може гарно впоратися з різними плямами й з кавою в тому числі. Можна нанести гель безпосередньо на пляму або ж розвести його з водою й замочити річ повністю. Потім випрати вручну або у машинці.
  4. Відбілювач. Цей метод підійде лише для білих речей й у випадку якщо інші методи не подіяли, й від плями залишився ще невеликий слід. Проте будьте обережні, особливо з натуральними речами. Нанесіть відбілювач у невеликій кількості та легенько втріть його в тканину. Потім виперіть з допомогою прального порошку.
  5. Оцет. З його допомогою теж можна приготувати ефективний засіб для виведення кавових плям. Змішайте літр теплої води, пів чайної ложки засобу для миття посуду й одну столову ложку звичайного оцту. Замочіть тканину в цьому розчині на 15 хвилин і виперіть.

Також, дехто застосовує розчин з води і солі, або з води й соди. Ці лайфхаки теж є доволі дієвими.

Back to top button