Інциденти

Кам’янець отримає газову незалежність?

КП «Міськтепловоденергія» продовжує активну роботу в напрямку переходу на альтернативні види палива, щоб повністю позбутися від газової залежності. Основний акцент робиться на солом’яні пелети, які виробляються в Україні.

Напередодні Нового року в місті відкрили першу котельню, яка працює виключно на твердих видах палива та обігріває міську лікарню по вул. Пушкінській, а вже нині завершується будівництво ще двох аналогічних котелень – по вул. Матросова та Франка, яка працюватимуть для виробництва тепла для найбільш соціально важливих об’єктів – міської та районної лікарень, а також центру «Довголіття». Біля «Довголіття» встановлюють невелику модульну котельню, яку 6 січня привезли у Кам’янець-Подільський із Коростеня.

Також триває переоснащення вже діючих котелень по вул. Молодіжній та Вокзальній.

«12 січня ми випробували нові твердопаливні пальники, які будуть встановлені у котельнях селища колишнього понтонного полку та селищі цементного заводу», – розповідає генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук. – Нові пальники можуть працювати на трьох видах солом’яних пелетів, які виробляються з пшениці, сої та ріпаку. Найбільша тепловіддача йде саме від ріпаку, який ми плануємо використовувати. Вже можна з впевненістю сказати, що горять вони не гірше за газові».

За словами Валерія Григоровича, всі котельні будуть працювати в автоматичному режимі, що дозволить більше ефективно використовувати паливо та надавати якісніші послуги. Нові пальники, які придбала «Міськтепловоденергія», виготовлені у Польщі, але невдовзі таке обладнання буде виготовлятися у Кам’янці-Подільському.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».

Новини по темі

Back to top button