Політика

У НАТО прогнозують жорсткий наступ РФ найближчими тижнями

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прогнозує ще жорсткіший наступ Росії в Україні найближчими тижнями. ” Ми повинні готуватися до наступу росіян і ще більшої жорстокості, ще більших втрат та ще більшої руйнації життєво важливої ​​інфраструктури та житлових районів “, – цитує Welt am Sonntag слова Столтенберга.

Глава Альянсу стверджує, що нинішній наступ РФ на Донбасі ще не набрав обертів, бо “українські війська енергійно захищають себе”.

Столтенберг заявив, що головне завдання НАТО зараз “щоб війна в Україні не перекинулася на інші країни”. ” От чому ми не спрямовуємо війська НАТО в Україну. Ми масово підтримуємо країну, але НАТО навмисно не є партією війни. Водночас ми збільшуємо кількість військ та техніки на східному фланзі НАТО для захисту наших членів “, – зазначив генсек Альянсу.

Справа не в тому, чого я чекаю, а в тому, щоб максимально знизити ризик. Ми завжди повинні серйозно ставитися до ризику виникнення великої війни. Ось чому існує НАТО. Війна жахлива, вона означає знищення. Завдання Альянсу – максимально мінімізувати ризик війни за рахунок стримування та колективної оборони і тим самим запобігти великомасштабній війні. Ми займаємося цим понад 70 років” , – пояснив Столтенберг.

Новини по темі

Back to top button