Інциденти

День, який не можна забути

26 березня з нагоди 69-ї річниці визволення Кам’янця-Подільського від фашистських загарбників відбулося покладання квітів до братських могил у всіх мікрорайонах міста за участю працівників підприємств та учнів навчальних закладів. Продовжились урочистості мітингом у Сквері танкістів.

Зі вступним словом виступив міський голова Михайло Сімашкевич. Він зазначив: «Сьогодні ми, молоде покоління, яке знає про війну із книг та фільмів, повинні низько схилити голови перед тими, хто захищав і визволяв наше місто та державу».

Як інформує Кам’янець-Подільська міська рада, також перед присутніми виступив голова Ради ветеранів міста Леонтій Рогаль, який розповів цікаві факти з історії визволення міста, наголосив на тому, що вічною славою потрібно увіковічнити пам’ять тих, хто поліг у боях та побажав міцного здоров’я усім присутнім.

Про те, що 26 березня – це світлий і визначний для нашого міста день, зазначив перший секретар Кам’янець-Подільського міського комітету Компартії України Петро Приступа. Також він наголосив на тому, що пам’ять про полеглих у боях повинна бути вічною, бо це наш обов’язок перед тими, хто героїчно захищав наш край від фашистської навали.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулася учениця ЗОШ №15. Вірш про визволення Кам’янця від фашистських загарбників, який написала Людмила Пілатович зачитав Микола Григорак. Також для присутніх виступив хор ветеранів «Квітка на камені».

Завершився мітинг хвилиною мовчання. По завершенню свята міський голова відвідав двох ветеранів, які визволяли місто від фашистських загарбників – Павла Тихонова та Іллю Чеботарьова.

Новини по темі

Back to top button