Інциденти

В Україні на хабарі піймали екс-працівника військомату та його сина

Співробітники Держбюро розслідувань повідомили про підозру двом мешканцям Києва в організації незаконної схеми перетину кордону чоловіками, які підлягали призову.

Колишній працівник військового комісаріату та його син організували цю діяльність, яка полягала у продажу довідок про непридатність до служби в армії через стан здоров’я. Вартість документів становила від $6 тис. до $7 тис. і залежала від стану здоров’я та наявності медичних документів. До схеми були також залучені співробітники територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також лікарі, які фальсифікували медичні документи про захворювання та діагнози.

Організаторів схеми було затримано при передачі $8 тис., і раніше правоохоронні органи вже зафіксували передачу ще $6 тис. Ці кошти були призначені для виготовлення двох довідок про недієздатність. Фігуранти підозрюються у незаконному переправленні людей через державний кордон, що є порушенням ч. 3 ст. 332 КК України. Якщо їм буде доведено вина та причетність до цієї схеми, то вони можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Правоохоронні органи продовжують розслідування, щоб встановити всіх причетних осіб, та проводять обшуки, у тому числі у приміщенні одного із центрів комплектування та Макарівській центральній районній лікарні. Також вирішується питання про обрання запобіжного заходу для фігурантів.

Новини по темі

Back to top button