Політика

Кабінет Міністрів підтримує скорочення вікової межі для призовників до 25 років

5 травня Кабінет Міністрів схвалив зміни до законопроекту “Про військовий обов’язок і військову службу”, якими пропонується знизити граничний вік перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років. Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, у Telegram.

Наразі законопроєкт очікує на розгляд у парламенті. Щоб стати законом, він має бути схвалений Верховною Радою та президентом Володимиром Зеленським.

Що передувало

Вперше з такою ініціативою виступило Міністерство оборони 4 травня. У відомстві пояснили, що чинна система, яка передбачає призов на строкову службу чоловіків до 27 років, призводить до довгих черг, збільшення фінансових витрат і створює зайве навантаження на медичних працівників. Там зазначили, що під час воєнного стану громадянам до 27 років немає необхідності перебувати на військовому обліку призовників.

У Міноборони також пояснили, що тривале перебування громадян на військовому обліку під час воєнного стану унеможливлює призов під час мобілізації значної кількості осіб, які придатні до військової служби і не мають статусу військовозобов’язаних.

Новини по темі

Back to top button