Економіка

В Україні знову дозволили блокувати рахунки: названа мінімальна сума

Нещодавно набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей примусового виконання судових рішень та рішень інших органів в умовах воєнного стану”, який приніс значні зміни в банківську систему країни. Нове законодавство дозволить банкам заморожувати рахунки боржників на підставі постанов виконавчої служби.

Співзасновник одного з відомих банків, Олег Гороховський, поділився подробицями нового закону у своєму Telegram-каналі. Цей закон скасовує попередню постанову Кабінету Міністрів, яка призупиняла заморожування виконавчою службою рахунків на суму менше 100 000 гривень на час воєнного стану. Тепер клієнти, рахунки яких заморожені, можуть отримати доступ до суми, еквівалентної двом мінімальним заробітним платам (наразі 13 400 грн), звернувшись до виконавчої служби. Після цього служба видасть банку постанову про розблокування зазначеної суми.

Гороховський зазначив, що реалізація цього закону призвела до відновлення раніше знятих під час воєнного стану заморожувань, які торкнулися близько 436 000 клієнтів.

Новини по темі

Back to top button