Світ

Ердоган очікує перемоги на президентських виборах у Туреччині в першому турі з рекордною явкою виборців

Прогнозується, що президентські вибори в Туреччині завершаться в першому турі перемогою чинного президента Тайіпа Ердогана, оскільки очікується, що в них візьмуть участь понад 90% виборців, повідомляє газета Hürriyet. Джерело посилається на нещодавні, неопубліковані, через заборону виборчої комісії опитування.

Президентські і парламентські вибори в Туреччині призначені на 14 травня. Головний опонент Ердогана, Кемаль Киличдароглу, є єдиним кандидатом від опозиційного “Народного альянсу”, відомого як “Республіканський альянс”. Серед інших претендентів – лідер партії “Мемлекет” Мухаррем Індже і кандидат від “Альянсу Ата” Сінан Оган. Другий тур президентських виборів запланований на 28 травня, якщо жоден з кандидатів не набере 50% голосів.

Хоча точний рівень підтримки кандидатів залишається невідомим, Hürriyet повідомляє, що явка виборців на виборах у Туреччині зазвичай не опускається нижче 85%, що значно вище, ніж у західних країнах. Очікується, що явка на майбутніх виборах перевищить 90%.

Раніше соціологічні компанії припускали проведення другого туру, але тепер “погода змінилася”. Посилаючись на опитування, проведене двома компаніями, що заслуговують на довіру, видання повідомляє, що 65% респондентів вважають, що вибори завершаться в першому турі, тоді як менше 25% думають, що вони перейдуть до другого туру. Видання зазначає, що турецькі виборці віддають перевагу стабільності перед невизначеністю.

Новини по темі

Back to top button