Кам'янець-Подільський

«Hollywood» по-кам’янецьки

Короткометражний художній фільм «НЕВГАМОВНІ» (2011) від студентського колективу економічного факлуьтету К-ПНУ ім. Івана Огієнка потрапив у ТОП-10 кращих фільмів ІІ-го сезону Всеукраїнського фестивалю молодого аматорського кіно «DVERY» (м. Рівне). Про це повідомив режисер фільму Андрій Заєць на своїй сторінці у Facebook.

– Творча діяльність студентів К-ПНУ ім. Івана Огієнка всебічна: вони приймають участь  у КВК, організовують літературні зібрання і читання, спортивні змагання, турніри,   займаються пісенною і танцювальною діяльністю. Але на цьому перелік творчого потенціалу студентів не закінчується.

У 2011 році креативна група студентів економічного факультету розширила кордони творчої діяльності.  Вони виділилися тим, що зняли кіно під назвою «НЕВГАМОВНІ». Ніхто не очікував що з простої ідеї вийде повноцінний захоплюючий фільм. Студенти, викладачі та кам’янчани, які прийшли на презентацію, були у захваті. Під час перегляду кричали від захвату, сміялись і по закінченню аплодували стоячи.

Після цього на кожне свято, організоване на економічному факультеті, знімалось по новій серії. У фільмах йшлося про неймовірні пригоди студента, який потрапляв у різні несподівані ситуації. Фільми були наповнені гумором, екшеном та спецефектами. Студенти та викладачі з кожною новою серією все більше проявляли бажання приймати участь у зйомках, адже могли постати у образах героїв відомих фільмів. За концепцією «НЕВГАМОВНІ»  – пародія на відомі фільми і відомих людей із оригінальним сюжетом. – розповідає Андрій Заєць.

Над проектом «НЕВГАМОВНІ» працювали: Євгеній Пазюк, Олексій Лисий, Карапет Баджаксузян, Олександр Левчук, Андрій Заєць та усі ті, хто не був байдужим і допоміг у реалізації проекту.

Нагадаємо, що Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY» проводиться з метою консолідації зусиль зацікавлених місцевих органів виконавчої влади та громадських організацій у розвитку молодого аматорського кіно в області та за її межами, створення умов для творчого, інтелектуального і духовного розвитку молоді, виявлення талановитих, обдарованих, творчих особистостей, патріотичного, морального та естетичного виховання молоді, організації її змістовного дозвілля.

У склад журі кінофестивалю увійшли: режисер та сценарист Михайло Іллєнко, брати Капронови, Оксана Яблонська, старший оператор компанії Савіка Шустера Ігор Романов, поет та кіносценарист Станіслав Чернілевський, продюсер Володимир Оселедчук та інші діячі театру і кіно в Україні.

Новини по темі

Back to top button