Війна

Олексій Резніков назвав терміни прильоту перших F-16 в Україну

США нададуть Україні винищувачі F-16, що підтвердило Міністерство оборони України, яке також назвало очікувану дату прибуття літаків. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

“Прибуття F-16 – це, безумовно, позитив, але в першу чергу має розпочатися навчання”, – підкреслив міністр оборони.

У Вільнюсі було підписано меморандум між Україною та 11 іншими країнами-партнерами, в якому викладено план підготовки українських пілотів на цих американських винищувачах. Резніков зазначив, що підготовка українських пілотів і технічних інженерів буде здійснюватися одночасно в декількох країнах, а її початок запланований на серпень цього року.

Рєзніков додав: “Ми будемо дбати про наші внутрішні обов’язки тут, в Україні. Ми оцінюватимемо функціональність наших аеродромів для використання літаків за призначенням, а також розвиватимемо необхідну інфраструктуру (укриття, постачання, заправні станції тощо)”.

Як пояснив Рєзніков, після того, як інфраструктура буде створена, а пілоти будуть боєздатними, а інженери – готовими до обслуговування техніки, союзники приймуть рішення про розгортання літаків. “На все це потрібно ще трохи часу. Однак я оптимістично налаштований, що це може статися вже наступного року”, – підсумував міністр.

Новини по темі

Back to top button