Політика

Пентагон закликає Конгрес до негайного фінансування для підтримки України

Речник Пентагону Патрік Райдер наголосив на нагальній потребі у затвердженні Конгресом додаткових коштів для підтримки та посилення підтримки України. Райдер вказав на припинення виведення зброї з американських резервів через обмеження фінансування, підкресливши нездатність задовольнити нагальні потреби України на полі бою, такі як артилерія, протитанкова зброя та системи протиповітряної оборони.

Він підкреслив, що без подальшої фінансової підтримки Пентагон не в змозі забезпечити Україну необхідним обладнанням і системами для її середньо- і довгострокових потреб, а також обслуговувати вже поставлені системи. Райдер підкреслив, що Пентагон продовжує докладати зусиль для якнайшвидшого отримання додаткового фінансування від Конгресу.

Визнаючи вирішальну роль України на полі бою, Райдер відзначив постійну загрозу, яку становлять агресивні дії та наміри Росії щодо України, підкресливши важливість ситуації, що склалася, як серйозного виклику безпеці. Він підкреслив важливість відновлення підтримки України з боку США не лише в інтересах країни, але й в інтересах світової спільноти.

Новини по темі

Back to top button