Технології

Тім Кук скоро іде на пенсію: хто може стати наступним керівником Apple

Оскільки Тіму Куку скоро виповниться 64 роки, а Apple продовжує зростати, технологічний гігант, як повідомляється, будує плани на майбутнє. У нещодавньому звіті Bloomberg розглядаються потенційні наступники, виділяються два ключових імені, але шансів більше в одного.

13-річне правління Кука на посаді генерального директора було відзначено величезним успіхом. Однак Apple потребує більш “молодих” лідерів, які зможуть спрямувати компанію до наступної глави, пишуть ЗМІ. Джефф Вільямс, головний операційний директор Apple, є природним претендентом. Але у свої 61 рік він може не стати “довгостроковим рішенням”.

Джон Тернус, старший віце-президент Apple з розробки апаратного забезпечення, стає більш “логічним” претендентом. Його молодший вік (49 років) є значною перевагою. Тернус також заслужив повагу всередині Apple, особливо з боку Кука та Едді К’ю, якщо вірити інсайдерам. Така потужна внутрішня підтримка підкріплює його кандидатуру.

Незважаючи на те, що перехідний період не за горами, Кук може залишитися генеральним директором ще на найближчі два-три роки, пише Bloomberg. Цей термін дасть змогу потенційному наступнику, наприклад Тернусу, відточити свої “лідерські якості” і “глибше зрозуміти Apple”.

Новини по темі:

Back to top button