Політика

Країни G7 дійшли згоди щодо російських активів: Bloomberg

Країни G7 поступово наближаються до схвалення плану США щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні, за словами чиновників, знайомих з ходом переговорів, повідомляє агентство Bloomberg.

План передбачає надання Києву кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів, який фінансуватиметься за рахунок майбутніх надходжень від приблизно 280 мільярдів доларів, що зберігаються російським центральним банком за кордоном, переважно в Європі. Це питання обговорюється міністрами фінансів G7, а остаточне рішення, як очікується, буде ухвалене на саміті G7 13-15 червня.

Це рішення має на меті забезпечити фінансування для України на випадок можливих політичних змін у США чи Європі. Втім, конкретний формат кредиту все ще перебуває на стадії узгодження. Сторони обговорюють механізм виділення кредиту, суму, яку необхідно зібрати заздалегідь, і розподіл ризиків між собою.

Джерела повідомили, що учасники переговорів одностайні в намірі дати зрозуміти Москві, що підтримка України триватиме стільки, скільки буде потрібно, і що нереалістично очікувати, що ці кошти будуть вичерпані найближчим часом.

Новини по темі:

Back to top button