Кам'янець-Подільський

У Кам’янці презентували збірку молодіжної поезії «Перша весна»

21 березня у піцерії «МакСмак» відбулась презентація збірки молодих поетів «Перша весна», яку присвятили Всесвітньому дню поезії.

Маленька кишенькова книжечка кольору весни – перша ластівка із серії збірок молодіжної поезії, яку започаткували громадсько-політичний рух «Гідність» та Клуб української інтелігенції.

«Кам’янець своєю неповторною історією та унікальними природними ландшафтами завжди надихав письменників, художників та композиторів. Поетичний доробок сучасної кам’янецької молоді доповнить і збагатить нашу спільну літературну спадщину новими творами. І хто знає, можливо колись наступні покоління українців вивчатимуть їх за шкільною програмою». – йдеться у передмові до збірки.

А й справді, добірка поезій «Першої весни» відкриває широке вікно у світ незбагненного, духовного, вічного, у світ високих почуттів та філософських думок, що сягають вище шпилів багатовікових храмів нашого міста.

Саме Майя Барчишена, Роман Бродський, Інна Вікнянська, Олександр Войнарський, Віталій Горбуленко, Вадим Ільвіцький, Галина Комарніцька, Ольга Комарова, Максим Лісовський, Марта Мохнацька, сестри Анастасія та Лілія Надвідні, Віталій Ніжинський, Володимир Орищук, Юлія Спектор, Ігор Старенький, Юлія Трухіна, Анна Ярмошук, Семмі Ясик та Олександр Воля стали авторами «Першої весни», друком якої займалося видавництво «Медобори-2006» Мирослава Мошака.

Любителям молодіжної поезії, які прийшли на презентацію, збірка поезій обійшлася у 30 грн. А приємним додатком для кожного слухача стала філіжанка запашної кави з тістечком.

Упродовж всього вечора юні поети читали свої поезії та розповідали про себе. Таким чином, у піцерії «МакСмак» прозвучали твори 20 молодих авторів, які довели, що весна та Кам’янець-Подільський справді захоплюють у полон, надихають та провокують на творчість.

Також стало відомо, що друга книга із серії молодіжної поезії вже готується до друку. Збірку, яку ймовірно назвуть «Перше літо», обіцяють видати і презентувати кам’янчанам улітку 2013 року.

Усім бажаючим ознайомитись із творами молодих поетів «Першої весни», радимо завітати у видавництво «Медобори-2006», або ж на сайт Клубу молодих поетів – kplit.com.ua.

Фото Олега СІНЬКОВА.

Новини по темі

Back to top button