Політика

У Німеччині пояснили небажання Шольца передавати Україні ракети Taurus

У Німеччині пояснили відмову канцлера Олафа Шольца постачати Україні ракети “Таурус” побоюваннями втратити довіру. Про це заявив голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн.

За словами Штрак-Ціммерманн, канцлер Шольц не бажає надавати Збройним силам України (ЗСУ) крилаті ракети “Таурус” через побоювання зниження свого авторитету. Він побоюється, що якщо знову піддасться тиску, як у випадку з танками “Леопард”, то це ще більше підірве його авторитет.

Під час ситуації з танками Leopard Шольц сприйняв свою поступку як втрату авторитету. Зараз він непохитний у своєму рішенні, щоб не виглядати людиною, яка постійно піддається тиску. Незважаючи на це, Штрак-Ціммерманн не втрачає надії, що Шольц розуміє критичний характер ситуації і може мати іншу точку зору.

Раніше канцлер Шольц неодноразово відкидав можливість передачі Україні крилатих ракет “Таурус”. Він пояснював це тим, що такі ракети вимагають залучення німецьких військовослужбовців, а це межа, яку він не бажає переступати.

Новини по темі

Back to top button