Економіка

Деякі міста України в неділю будуть без світла довше ніж прогнозувалось

У неділю, 2 червня, у Києві відбудуться планові відключення електроенергії, які триватимуть довше, ніж очікувалося, повідомляє Київська міська військово-цивільна адміністрація (КМДА).

У КМДА заявили, що ці стабілізаційні відключення електроенергії в столиці здійснюються відповідно до директив Національної енергетичної компанії “Укренерго”. Запланований час відключення – з 00:00 до 05:00 та з 18:00 до 24:00.

Нагадаємо, що напередодні ввечері “Укренерго” повідомило, що у неділю, 2 травня, відбудеться відключення електроенергії з 01:00 до 05:00 та з 19:00 до 24:00 як для побутових, так і для промислових споживачів у всіх регіонах України.

Відтак, сьогодні у Києві час відключення електроенергії буде подовжено на одну годину з двома інтервалами.

У Київській міській державній адміністрації зазначили, що потужності, виділеної Укренерго, вистачить для забезпечення приблизно 76% потреб Києва в електроенергії.

Мер Віталій Кличко закликав мешканців столиці економити електроенергію, щоб допомогти стабілізувати енергосистему. З новими тарифами 4,32 грн/кВт-год, які набули чинності 1 червня, економія електроенергії також допоможе зменшити витрати домогосподарств.

Подібна правила можуть бути задіяні і в інших великих містах України.

Новини по темі:

Back to top button