Технології

Експерти назвали способи продовжити життя ноутбука під час відключення електроенергії

Зважаючи на критичну ситуацію в енергетичній галузі та тривалих стабілізаційних відключень електроенергії, виникає питання, як можна зберегти заряд батареї на ноутбуці. Розповідаємо, як подовжити час роботи батареї під час відключень світла. 

Деталі

Щоб максимально довго зберегти заряд ноутбука під час відключень світла, варто діяти так:

  • увімкнути ощадливий режим живлення в налаштуваннях ноутбука. Таким чином можна зберегти до 20% ресурсу батареї. Такий режим може дещо сповільнити роботу пристрою, але так ноутбук буде працювати довше;
  • закрити зайві програми, які не використовуються під час роботи. Йдеться про Wi-Fi, якщо він не потрібен для роботи та Bluetooth;
  • фахівці рядять зробити калібрування батареї. Це збереже акумулятор від перезаряджання та різкого відключення. Калібрування радять проводити кожні два чи три місяці. Для процедури потрібно зарядити свій гаджет на 100% та залишити його зарядженим хоча б на три години, щоб дати батареї охолонути. Далі потрібно поставити автоматичне відключення ноутбука, коли залишається від 5 до 15% заряду батареї. Далі варто дочекатися, поки батарея сяде і відбудеться автоматичне відкочення ноутбука. Далі знову зарядіть ноутбук та увімкніть його. Дочекайтеся повної зарядки батареї. 

І ще один важливий момент, щоб максимально подовжити життя батареї, досвідчені фахівці радять вимикати заряджений ноутбук з мережі в той же час не доводити девайс до повної розрядки батареї.

10Важливо! Ноутбук не повинен перегріватися чи переохолоджуватися. Оптимальна температура для роботи ноутбука становить від 10 до 35 градусів. При цьому варто стежити за отворами у вентиляційних решітках. Вони не мають забиватися пилом чи брудом та створювати перешкоди нормальному процесу охолодження. Варто класти ноутбук на спеціальну підставку, оскільки використання ноута на колінах чи тканині, сприяє сильному перегріванню. 

Новини по темі:

Back to top button