Економіка

Нафтогаз повідомив важливу новину: в червні оплачувати за газ будемо по іншому

Нафтогаз повідомив українців про важливі зміни в оплаті рахунків за газ. Тепер оплачувати за спожите блакитне паливо доведеться по-новому. 

Незабаром українцям надійдуть нові платіжки за комунальні послуги. Цього місяця важливо знати про деякі зміни в способах оплати рахунків за спожитий природний газ. Про ці зміни нещодавно повідомили в пресслужбі газопостачальної компанії “Нафтогаз”. 

Як стверджують в “Нафтогазі”, тепер оплачувати за спожитий природний газ можна буде набагато простіше та швидше. Суть нововведення полягає в тому, що тепер при оплаті онлайн за спожите блакитне паливо на офіційному сайті компанії Нафтогазу не потрібно вказувати номер особового рахунку. 

Як оплачувати за спожитий газ не виходячи з дому 

Тепер для оплати за газ достатньо тільки перейти на сайт gas.ua та зазначити адресу домогосподарства, за яке буде здійснюватися оплата. Після цього оплатити рахунок можна буде лише в одне натискання кнопки.

Які є альтернативні способи оплати за спожите блакитне паливо

Щоб заплатити за газ, не виходячи з дому, можна скористатися не тільки сайтом Нафтогазу. Для оплати можна також скористатися чат-ботом у месенджерах Viber, Telegram. Для цього достатньо перейти за посиланням та дотримуватися інструкцій. 

Коли платити за газ

Також українцям нагадують про терміни оплати за газ. Не варто забувати, що при несвоєчасній оплаті газу споживачам нараховують пеню за кожен день прострочення. Щоб цього уникнути, варто здійснювати оплату до 25 числа кожного місяця. А щоб уникнути переплати за газ, варто вчасно передавати показники газового лічильника. Це потрібно робити з першого по п’яте число кожного місяця. 

Саме за такого підходу споживачам будуть належно нараховувати суму до оплати та не нараховувати пеню чи штрафи.

Новини по темі:

Back to top button