software
Важливо

“Вдається вивести кошти”: нова шахрайська схема з’явилася в Telegram

Зловмисники можуть легко отримати доступ до банківських карток через особистий акаунт.

Шахраї придумали нову схему обману за допомогою Telegram.

Зловмисники атакують жертву безліччю запитів на підтвердження входу в месенджер. Людина починає хвилюватися, що вона нікуди не заходила, але коди приходять.

У цей момент шахраї надсилають усередині програми посилання для підвищення безпеки з Telegram Security Messenger, який дуже схожий на офіційний акаунт представників месенджера.

Представник однієї з компаній, що займаються стільниковим зв’язком, заявив, що витік телефонних номерів використовують і для більш поганих речей, ніж просто крадіжка грошей.

В окремих випадках лиходіям навіть вдається вивести кошти з прив’язаної до акаунту банківської картки. Крім того, вкрадений акаунт можуть використати для різного роду незаконної діяльності – скаму, продажу заборонених речовин тощо.

Необхідно ретельно вигадувати паролі для своїх акаунтів і завжди перевіряти, за якими посиланнями пропонують перейти невідомі люди, навіть якщо вони викликають довіру.

У разі виникнення неприємної ситуації з шахраями, слід заблокувати банківську картку та звернутися по допомогу до правоохоронних органів.

Back to top button