Кам'янець-Подільський

Найбільші паводки очікуються на Поліссі. Складною буде ситуація і на заході

В Україні критична ситуація під час проходження максимальних рівнів весняного водопілля очікується у Волинській, Житомирській та Рівненській областях. Про це, як передає РБК-Україна, заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу.

«Початок весняного водопілля, можна сказати, вже настав. Але це початок розвивається дуже повільно. Складна ситуація очікується на Поліссі – це в межах Волинської, Житомирської та Рівненської областей», – заявив Кульбіда.

За його словами, вже сьогодні на деяких ділянках річки Прип’ять досягнуті критичні позначки, і ситуація буде тільки ускладнюватися. Разом з тим Кульбіда зазначив, що менш складною, гідрологічна ситуація буде на території Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Чернігівської та Київської областей. У цих областях не виключене формування найвищих за всю історію спостережень рівнів води весняного водопілля.

Втім, складної метеоситуації на найближчий тиждень не прогнозують. За словами Миколи Кульбіди на поточному тижні очікуються невеликі дощі з температурним режимом на 1-2 градуси нижче норми. Конкретно для західних областей прогнозують щоденні невеликі та помірні дощі.

Новини по темі

Back to top button