Кам'янець-Подільський

Про патріотику і кохання

Справжнє свято для шанувальників поезії з нагоди Дня книги влаштували працівники Кам’янець-Подільської районної бібліотеки. Вони організували презентацію збірника «У серці моєму Хмельниччина рідна».

Про те, як зародилася ідея випуску цієї антології подільської патріотики, та її непростий шлях до читача, розповів упорядник книги, голова обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Володимир Захар’єв.

Чарівні ліричні вірші, які, очевидно, запали в серця всім без винятку присутнім у залі жінкам і дівчатам, прочитав уродженець с. Подільське, член Національної спілки письменників України Віталій Міхалевський. З глибокими поезіями про нелегкі жіночі долі землячок ознайомив учитель ЗОШ с. Залісся Друге Василь Цимбалюк.

Жіноче бачення світу філігранно відобразила в своїх віршах кам’янчанка, голова творчого клубу «Ліра» Людмила Кур’ян. Про значення наставництва в творчому житті розповіла провідний бібліотекар районної дитячої бібліотеки, поетеса Галина Бабляк. А знаний місцевий музикант і самодіяльний композитор, вчитель німецької мови і музики Залісянсько Другої школи Віталій Барабащук виконав нові пісні на слова поетів-земляків.

До речі, Кам’янець-Подільський район чи не найпотужніше представлений у збірнику – там вміщено здобуток понад двох десятків маститих і самобутніх авторів.

Василь ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, власний кореспондент обласної газети «Подільські вісті», голова Кам’янець-Подільської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України.

Новини по темі

Back to top button