Кам'янець-Подільський

В Україні встановлять Державну премію імені Богдана Ступки

Президент України Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня цього року забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

Відповідне доручення підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».

Вручення таких відзнак  є визнанням талантів, якими відома наша держава за кордоном та вдома.

В кожному і великому місті, і маленькому містечку, і в селі є люди, чий талан може бути гідним такої нагороди. Одним з таких на території Кам’янець-Подільського району є художній аматорський самодіяльний колектив з с. Грушка, який вже не один рік поспіль радує глядачів Кам’янеччини своїм репертуаром.

Свою думку з приводу встановлення такої державної нагороди висловив керівник колективу Іван Михайлович Трофанчук: «Я взагалі завжди радий, коли творчих людей відзаначають будь-якими нагородами. Це означає, що  їхню роботу бачать. Мені, як керівнику, звичайно хотілося б, щоб і мій колектив отримав одну з таких нагород, тим більше ім.Богдана Ступки.

Він наша легенда, на яку рівнялося і рівняється зараз не одне покоління сучасних митців. Але при цьому, я вважаю, що подібні відзаки повинні отримувати колективи, які працюють систематично, підбирають для своїх прем’єр великі, об’ємні за своїм форматом і змістом твори, особливо класичні.

Це дає можливість показати весь діапазон творчого потенціалу акторів, а їх в нашому колективі є 18 чоловік. От навіть сьогодні, не зважаючи на літню пору, коли всі зайняті переважно господарськими роботами, адже ми сільський колектив, в нас для осіннього сезону готується три прем’єри: Марка Кропивницького «По ревізії» і «Дійшов до розуму» та Євгена Кравченка «Африканці». Хто знає, можливо, якусь із нагород отримаємо ми».

Ірина ВАРЕНИЦЬКА, прес-служба РДА.

Новини по темі

Back to top button