Кам'янець-Подільський

«Потяг» Олександра Антонюка

Відомий хмельницький художник Олександр Антонюк порадував шанувальників новою виставкою, яка відкрилась в Хмельницькому обласному художньому музеї. Про це повідомляє Ye.ua.

У проекті «Потяг» представлені найсвіжіші роботи митця, більшість з яких датовані 2013 роком.

«Назва виставки – двозначна, побудована на грі смислів. Але в будь-кому контексті потяг, будь то вид транспорту чи відчуття, означає рух. І серед невпинного руху життя цивілізації з полотен дивляться виразні обличчя біблійних чи канонізованих народом пророків (наприклад, Мойсей чи Мамай), які іноді мають автобіографічні риси обличчя», – розповідає куратор виставки, заступник директора Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова.

Картини мають притчевий характер та метафоричну образність, апелюють до міфів та історичних подій, наприклад, «Викрадення Європи», «Похід в Індію», «Хід королевою», але пропонують новий погляд на них.

«Сподіваюся, що я передав у живописі те, що хотів. А говорити про картини, щось пояснювати немає сенсу», – сказав пан Олександр.

До речі, на відкриття «Потягу» завітав Лесь Подерв’янський – відомий в Україні автор сатиричних п’єс та художник. Саме у цей день він мав виступати у нашому місті.

«Виставка для художника – це привід подивитися на себе збоку, адже в майстерні усе виглядає інакше», – сказав Лесь Подерв’янський, але коментувати роботи колеги відмовився.

До речі, це вже четверта персональна виставка митця в обласному художньому музеї.

ДОВІДКА. Олександр Антонюк народився у Кам’янці-Подільському у 1971 році. Закінчив факультет образотворчого мистецтва Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Член Національної спілки художників України, учасник численних вітчизняних та зарубіжних виставок.

Новини по темі

Back to top button