Інциденти

Конституція 2004 року повернулася

Верховна Рада повернула в дію Конституцію 2004 року. За таке рішення проголосували 386  депутатів. 

Для прийняття цього закону потрібно більше 300 голосів. Після голосування депутати встали і заспівали гімн. Про це повідомляє Українська правда.

Перед цим лідер Батьківщини Арсеній Яценюк наголосив, що в результаті прийняття Верховна Рада «отримає повноваження на призначення уряду, всіх членів кабміну, вплив на охоронну, судову і інші гілки влади».

«ВР припинить бути підрозділом адміністрації президента», – наголосив Яценюк.

«ВР зможе реалізувати те, на що покладається Майдан і вимагає український народ – права і справедливості», – додав Яценюк.

Він також нагадав, що чинний президент обирався за Конституцією 2004 року, але КС незаконно скасував окремі положення української Конституції

«Цей закон в цілому відновлює редакцію Конституції 2004 року», – додав він.

В акті передбачається, що Верховна Рада зможе сформувати коаліцію депутатський фракцій, яка формуватиметься як фракціями так і окремими депутатами.

За цим законом ВР буде здійснювати повноваження до жовтня 2017.

Цим законом передбачено, що більше 80 законодавчих актів, які були незаконно прийняті 2010-2011 року, які наділяли президента надмірними повноваженнями, повинні бути скасував в 5-денний термін.

«Це лише перший крок до відновлення права і справедливості в країні, нам треба ще дуже багато зробити, щоб принести мир і стабільність в Україну, щоб відбудувати її, щоб притягнути до відповідальності кожного, хто видавав незаконні накази, які вбивали і знущалися з людей», – зазначив він.

«Тому прошу вас конституційною більшістю голосів відновити в Україні конституцію, скасувати диктаторські повноваження президента», – зазначив він.

Новини по темі

Back to top button