Кам'янець-Подільський

Літні фестивалі розпочнуться 6 червня

Які фестивалі чекають на кам’янчан влітку? Відповідь на це запитання можна було отримати 4 червня під час брифінгу для засобів масової інформації.

Директор департаменту гуманітарної політики Альона Кузема разом із організаторами окремих фестивалів представили журналістам програму заходів, які чекають на кам’янчан та гостей міста впродовж літніх місяців.

Відкриває сезон фестиваль східних танців «Oriental dance iziz», який відбуватиметься з 6 по 8 червня на території Старій фортеці. На всіх, хто завітає на свято чекають конкурси зі східних танців серед дітей та дорослих, виступи учасників та відомих виконавиць східного танцю Віти Коваль та Юлії Фаріде Таргонської.

Продовжить календар розваг захід «SobornaFest. Народжені в Кам’янці», який триватиме упродовж двох днів – з 20 по 21 червня на вулиці Соборній. Як повідомив організатор фестивалю Андрій Булатович, участь в ньому візьмуть музиканти Кам’янця-Подільського, які тут проживають, або народилися. Мешканцям міста та гостям обіцяють виступи більше як 15 гуртів, хвилю запальної музики та безліч приємних емоцій. Очікується також приїзд талановитої співачки Марини Одольської.

Напередодні Івана Купала (27-29 червня) в місті відбудеться фольклорне дійство, яке об’єднає українсько-білоруські традиції слов`янської культури «Купальське Коло». Програма фестивалю включає відтворення купальських обрядів: обрядові пісні, танці, купальське вогнище, пускання вінків по річці, фольк-рок концерт, виступи автентичних фольк гуртів та виконавців, ярмарок майстрів народних ремесел та нічну етнодискотеку.

Насолодитися оперним мистецтвом можна буде 26 липня під час опери в мініатюрі «Трубадур». Демонструватимуть свій талант кам’янчанки Інна та Олена Лютаревич, а також виконавці з Грузії та Італії.

Наприкінці другого місяця літа (25-27 липня) безліч задоволення отримають любителі історичних видовищ, адже в ці дні відбуватиметься Міжнародний фестиваль середньовічної культури «Форпост-2014». В рамках цього заходу буде організовано Міжнародний турнір зі стрільби з традиційного лука «Кам’яна стріла».

Завершить парад літніх фестивалів IV Всеукраїнський фестиваль військово-історичної реконструкції «Остання столиця» на День Незалежності України.

Літо в Кам’янці-Подільському обіцяє бути насправді багатим на мистецькі заходи, до того ж кожен зможе обрати той фестиваль, який йому найбільше до душі.

Новини по темі

Back to top button