Інциденти

У Шустівцях відкрили пам’ятник Великому Кобзарю

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності та демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність – фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Напередодні цього визначного свята в с. Шустівці також відбулася низка заходів приурочених цій події. Одне з них – відкриття пам’ятника Великому Кобзарю Тарасу Григоровичу Шевченку. Тим яскравіша ця подія ще й тому, що цього року вся Україна відзначає 200 років від дня народження цього видатного генія українського слова.

На урочистих заходах були присутні голова адміністрації Володимир Барановський, заступник голови районної ради Василь Бугерчук, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка Сергій Тимчук, сільський голова Володимир Гасюк, начальники відділів та структурних підрозділів адміністрації, громада села та учні школи.

Відкриваючи пам’ятник Володимр Євгенович наголосив, що український народ завжди буде пам’ятати, знати і шанувати творчість Тараса Григоровича, адже він не лише видатна особистість, а насамперед – народний поводир. Його слова були і є, а надто сьогодні, пророчими і актуальними як ніколи.  Саме з цих міркувань місцевий народний умілець Олександр Сарахман і взявся за справу – зробив для місцевої громади пам’ятник.

Ірина ВАРЕНИЦЬКА, спеціально для «7 днів».

Новини по темі

Back to top button