Спорт

Відзначили День без авто

Відзначили День без авто

Постійне збільшення автомобілів на наших дорогах вже здавна вважається проблемою, яка вимагає негайного вирішення. Автотранспорт руйнує не тільки біосферу планети, дороги, а й привчає людей до сидячого способу життя, зменшення рухливості та активності. Саме тому з’явилась традиція проводити День без авто. Вперше його відзначили 1998 р. у Франції.

Оскільки наше місто славиться світовими та європейськими традиціями, то активісти форуму «Велосипедний опір» провели 22 вересня флешмоб, який відбувся у форматі нічної велопрогулянки містом.

Стартувала акція біля магазину «Veloman Extreme» о 19:30. Велосипед, ліхтарик та гарний настрій – усе, що потрібно було взяти із собою у захопливу подорож вуичками рідного Кам’янця-Подільског0.

Учасники проїхалися вулицями міста, а біля стратегічних об’єктів (магазини, банки, виконком та місця великого скупчення людей) робили знімки, розповідали про мету флешмобу, досліджували велопарковки та вирахували, скільки ж можна зекономити коштів, використовуючи велосипед.

Найбільшою велопарквкою виявиласьта, що біля фітнес-центру «Нова будова», а найпоширенішими – від мережі магазинів «Veloman Extreme».

Як зазначають учасники акції, велосипед – не тільки зручний та екологічний вид транспорту, а ще й вигідне капіталовкладення. Проїжджаючи в день 5-10 км, за півроку людина долає відстань щонайменше у 1000 км.

Під кінець веломандрівки учасники визначили найбільш дружній до велосипедистів заклад – «Rusty’s» (розташований на розі вулиць Драгоманова та Гагаріна). Доки смакуєте сендвіч, ваш двоколісний друг відпочиває на невеличкій парковці поруч. За це стріт-фуд «Rusty’s» і отримав спеціальний знак велоакції «День без авто: наш вибір – велосипед!».

Дмитро БОЙКО, спеціально для «7 днів».

Фото Олексія КРИЛОВА.

Новини по темі

Back to top button