Кам'янець-Подільський

Пісні Майдану єднали душі та серця

Концерт «Пісні Майдану»

Незабаром мине рік як відбулися трагічні події на Майдані Незалежності у Києві, коли було жорстоко розстріляно Небесну сотню. Час іде, щодня гинуть українські сини на Сході держави, відстоюючи мир. Та не стерти з людської пам’яті ту сторінку, яка поклала початок новій історії, новій єдиній нації. 

Як повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради, згадати ще раз події Майдану кам’янчани мали можливість четвертого жовтня на Ратушній площі під час благодійного концерту «Пісні Майдану».

Розпочався захід із хвилини мовчання за загиблими. В рамках концерту було виконано гімн України у рок-версії, почули присутні і пісні, які з’явилися під час буремних подій на Майдані Незалежності та популярні хіти українських виконавців, а також звернення до агресора, який намагається роз’єднати Україну.

За словами організаторів, відвідали концерт близько двох тисяч осіб. Варто зауважити, що аудиторію складала не лише молодь, а й люди старшого віку.

Потішили присутніх рок-версією гімну України, відомими хітами «Небесна сотня», «Никогда мы не будем братьями», «Воины света», «Мамо, не плач», “Шут”, «Я не здамся без бою», «Не стоит прогибаться под изменчивый мир», сучасними коломийками, «На парус», «Рідна мати моя», «Падала зірка», «Поворот», «Відпусти», «Ти признайся мені», «Ніч яка місячна», «А калина не верба» тощо.

В рамках заходу було проведено і благодійну акцію, під час якої зібрали 16 тисяч 45 гривень. Ці кошти 6 жовтня в прес-центрі міської ради депутат міської ради, один з організаторів заходу Валерій Слободян передав військовим для закупівлі теплого одягу військовослужбовцям окремого понтонно-мостового батальйону.

Також під час цієї акції було визначено переможців лотереї, які отримали цінні подарунки: абонемент в спортклуб, в сауну, квитки на концерт Олега Винника, телефон, телевізор. Приємно здивувало організаторів те, що благодійна лотерея вийшла і за межі міста, адже головний подарунок – телевізор, виграла подружня пара з Хотина.

Продовжити естафету «Пісень Майдану» організатори запропонували Тернополю. Також очікують виконавці, які брали участь в благодійному концерті  і на те, що найближчим часом війна на Сході завершиться, і вже навесні у День міста кам’янчани отримають нову програму від учасників заходу.

Новини по темі

Back to top button