Кам'янець-Подільський

В небі зіграють барабанний концерт

В небі зіграють барабанний концерт

11 жовтня в Кам’янці-Подільському зіграють перший в Україні концерт на етнічних барабанах, що відбудеться в небі. Шоу пройде в рамках святкування 230-ліття повітроплавання в Україні та IV ОктоберФесту. Увечері в корзинах куль, зв’язаних трійками, в повітря над центром міста з барабанами джембе та іншими етнічними музичними інструментами підніметься етно-музичний колектив із Запоріжжя. Музиканти виконають запальні ритми і пісні урожаю, які відмінно впишуться у тематику жовтневого фестивалю і будуть чутні на землі навіть з висоти пташиного польоту.

– Ми братимемо участь у великому благодійному вуличному фестивалі «Єднання» в Кам’янці з 11 по 12 жовтня. Гратимемо, проводитимемо майстер-класи для дітей та дорослих і допомагатимемо збирати кошти для постраждалих в ході АТО. Ідея зіграти концерт в небі прийшла спільно з повітроплавцями. Для нас це щось нове, ми самі знаходимось в передчутті цікавого, – повідомляє Денис Васил’ев, керівник музичного колективу «БарабанЗА».

– Польоти над Кам’янець-Подільським завжди особливі, тому що літати дозволено прямо над містом. Цього року на 230-літню річницю повітроплавання ми вирішили зробити щось незвичайне, оскільки в місто приїдуть багато гостей на фієсту та благодійний фестиваль. Українці завжди могли робити дивні речі, тому оркестр серед хмар задуманий для того, щоб показати, що ми уміємо і можемо робити великі справи, – говорить В’ячеслав Гардашник, віце-президент федерації повітроплавців України.

ДОВІДКА. Етнічні барабани відрізняються самобутнім звучанням, що запам’ятовується. Сьогодні вони надзвичайно популярні у всьому світі. Деякі традиційні барабани вже давно використовуються в естрадній практиці. Особливість цих інструментів полягає в тому, що на них можна відтворювати звуки найрізноманітнішого тембрального забарвлення. Майстри гри здатні викликати зі східного барабана безліч різних звуків і, таким чином, конкурувати з цілою ударною установкою. Окрім танцювальної та музичної функцій, етнічні барабани виконують також ритуальну, комунікаційну, військову і навіть лікувальну функції. Вони піднімають бойовий дух, і, згідно з сучасними дослідженнями, сприяють зняттю стресу і виробленню гормону радості. Це знахідка для тих, хто хоче відчути свободу самовираження і відчути прилив сил та енергії.

Новини по темі

Back to top button