Кам'янець-Подільський

Кличко нагородив двох кам’янчанок

Кличко нагородив двох кам'янчанок

7 листопада 2014 року в НСК «Олімпійський» засновник Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Кличко», Київський міський голова Віталій Кличко та виконавчий директор представництва Panasonic в Україні Володимир Січіков підвели підсумки українського конкурсу «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу-2014».

У рамках заходу Віталій Кличко з дітьми склав екологічний кодекс українця та відповів на питання ЗМІ стосовно пріоритетів екологічної політики Київської міської ради на 2015 рік.

– Сьогодні ми провели ревізію всіх еко-програм, які були затверджені для Києва за останні два роки. Проблеми екології у столиці характерні для будь-якого великого мегаполісу світу. Ми працюємо над їх вирішенням. Безумовно, Київ був і залишиться самим «зеленим» містом України. Великі справи починаються з малого. Наприклад, з виховання екологічного менталітету в українцях. Щоденники дітей в рамках конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу-2014» – один з таких кроків. – підкреслив Київський міський голова Віталій Кличко.

– Діяльність компанії Panasonic спрямована на створення концептуальних ідей, як поліпшити життя людей, як зробити його більш зручним, безпечним та цікавим. Також ми розуміємо, наскільки важливий наш вклад у збереження екологічного балансу планети. Різноманітні та талановиті ідеї, які ми отримуємо від учасників цього конкурсу мають особливу цінність. Адже об’єднуючи наші зусилля ми впевнено прямуємо до покращення світової екології. – відмітив генеральний директор Panasonic в Україні Кодзі Терадзіма.

Переможцем цьогорічного конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу-2014» став 7-річний Юрій Шайда. Маленький львів`янин запропонував цікаві ідеї, які вже зараз можна застосовувати на практиці – інформаційна кампанія по захисту рослин, які занесені до Червоної книги, використання пластикових пляшок в якості рятувального жилету в басейні та інші. За це Юрій отримав чудову винагороду – відеокамеру. Роботу Юрія відправлено на міжнародний конкурс!

– Я подався на конкурс бо знаю, що наша планета потребує піклування і має залишатися зеленою. У мене були ідеї і я їх намалював. – підсумував семирічний Юрій Шайда.

Друге та третє місця посіли дванадцятирічна Яна Герц та п’ятнадцятирічна Вікторія Хмелюк, які представляють місце Кам’янець-Подільський. Яна та Вікторія отримали багатофункціональні пристрої від компанії Panasonic для навчання і майбутніх досліджень!

Додатковий приз від партнерів «Фонду Кличко» отримав Микола Чибук з Чернівецької області за творчий підхід до заповнення екологічного щоденника.

У рамках церемонії нагородження для учасників конкурсу були проведені екскурсії до музеїв досягнень братів Кличків та НСК «Олімпійський», а також програма з науково-розважальними заходами.

Нагадаємо, з 10 липня по 20 жовтня в рамках міжнародного конкурсу «Eco Picture Diary» в Україні проходив вже шостий дитячий екологічний проект «ЕКО-ІДЕЇ зі всього світу-2014». Проект було організовано «Фондом Кличко» за підтримки компанії Panasonic.

Проект «Eco Picture Diary» об’єднав більше мільйона дітей з 52 країн світу. Метою цього конкурсу є виховання у підростаючого покоління дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення світових екологічних проблем.

Цього року нововведенням стала тема збереження культурної спадщини України. Це є головним завданням для всесвітньої організації UNESCO, яка є партнером конкурсу.

Кличко нагородив двох кам'янчанок

Новини по темі

Back to top button