Війна

Загинув Кузьма Скрябін

Кам'янчани вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна

Сьогодні, 2 лютого, в дорожньо-транспортній пригоді загинув український співак, лідер гурту «Скрябін», письменник, телеведучий, продюсер та актор Андрій Кузьменко.

Трагедія сталась поблизу села Лозуватка Криворізького району, що на Дніпропетровщині. На трасі «Кривий Ріг – Кіровоград» відбулося зіткнення позашляховика Toyota Sequoia, в якому знаходився співак, та молоковоза ГАЗ-53.

«На жаль, від отриманих травм, Андрій Кузьменко, більш відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув на місці події», – йдеться у повідомленні прес-служби ДАІ МВС України.

Буквально вчора гурт «Скрябін» презентував новий кліп на пісню «Дельфіни», який став останнім для Андрія Кузьменка.

А за кілька днів до смерті Кузьми Скрябіна у ДТП, його гурт випустив у світ пісню під назвою «Кінець фільму». Ця композиція стала першим оприлюдненим синглом із альбому, який мав стати 21-м студійним повноформатником у дискографії гурту.

Цікаво, що пісню «Кінець фільму» записали ще 2014 року та планували включити у платівку «25», символічно приурочену до 25-річного ювілею творчої діяльності гурту. Але з рештою, коли цього не сталося, трек лишився чекати свого часу.

Поховають музиканта у Львівській області. Про це розповів ТСН продюсер Володимир Бебешко – друг загиблого.

Попередньо планують похорон на цвинтарі в Брюховичах, але остаточно рідні музиканта ще не визначилися. Можливо, оберуть інше місце.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять Андрія Кузьменка, на центральні площі багатьох українських міст вийшли його шанувальники. Із квітами, свічками та лампадками у руках вони співали пісні гурту.

У Львові близько тисячі прихильників заспівали «Старі фотографії», з цією ж піснею відбулося прощання з лідером «Скрябіна» в Києві.

Вшанували пам’ять легенди українського року і у Кам’янці-Подільському. Близько шостої вечора на майдані Відродження зібрались прихильники творчості Андрія Кузьменка, щоб згадати співака.

В останній раз колектив інтернет-видання «7 днів» зустрічався із Кузьмою Скрябіним у 2014 році – на фестивалі «Республіка» («Re$publica»), який відбувся у Кам’янці-Подільському 5-7 вересня.

Кузьма, дякуємо тобі за все. Твоя музика в нашому серці.

Кам'янчани вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна

Кам'янчани вшанували пам'ять Кузьми Скрябіна

Фото Богдана ГОРБАТЮКА.

Новини по темі

Back to top button