Інциденти

Чи добровільно об’єднаються територіальні громади?

Чи добровільно об’єднаються територіальні громади?

23 квітня в районній раді відбулося розширене засідання координаційної ради з питання запровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Як інформують у Кам’янець-Подільській міській раді, участь у ньому взяли міський голова Михайло Сімашкевич, секретар міської ради Анатолій Качуровський, представники влади Кам’янець-Подільського району, голови сільських рад.

У своєму вітальному слові Михайло Сімашкевич зазначив: «Усе нове важко сприймається, наші сусіди поляки у свій час також пройшли цю реформу. Так само влада дала час на обговорення, а далі, одного дня, сеймом було прийняте вольове рішення і сьогодні Польща живе саме за таким принципом. Ще одна країна –Норвегія також пішла цим шляхом, їм на цю реформу влада виділила близько 18 млрд грн. Що чекає нас – час покаже».

Також президія розглянула звернення Кам’янець-Подільської міської ради до сільських голів щодо адміністративно-територіальної реформи в Україні. Зокрема у документі йдеться, що об’єднання дасть змогу більш зручного управління суспільними справами, надання якісних послуг у сфері освіти, культури, медицини, соціального захисту, житлово-комунального господарства, охорони громадського порядку та в інших життєво важливих сферах.

Сільські та селищні голови у своїй більшості песимістично висловилися за добровільно-примусове об’єднання. Зазначалося, що для того, щоб місцеве самоврядування було ефективним, необхідно ряд змін в системі законодавста, адже випливає безліч нюансів, які потрібно вирішувати «на верхах».

Новини по темі

Back to top button