Війна

ЄС сприяє енергетичному розвитку українських міст

19 червня о 10:30 у м. Славутич (Київська область) відбудеться урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що розпочнеться із церемонії підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами.

У Європейському тижні сталої енергії в Україні цього року візьмуть участь: Томас Фреллесен – заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, Геннадій Зубко – Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Наталія Бойко – заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Юрій Фомічев – Славутицький міський голова та  Володимир Гаразд – Президент Асоціації «Енергоефективні міста України».

Європейська ініціатива Угода мерів щодо клімату та енергії набуває широкого розповсюдження в країнах Східного партнерства. Скоротити викиди вуглецю щонайменше на 30% до 2030р., підвищити енергоефективність, покращити якість життя містян – такі амбіційні зобов’язання добровільно беруть на себе мери міст, які приєднуються до Угоди мерів. Під час офіційного відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні у Славутичі до Угоди мерів приєднається понад 30 міст України.

У рамках Європейського тижня сталої енергії буде представлено досвід і знання європейських експертів, а також найкращі проекти з підвищення енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії.

Цьогоріч традиційне відзначення Європейського тижня сталої енергії відбудеться у 47-ми містах і селищах по всій Україні, в тому числі і в Кам’янці-Подільському. Захід  об’єднає екологічні організації, представників бізнес-кіл, міжнародну спільноту, місцеві та регіональні органи влади задля обміну досвідом та здобутками у сфері енергоефективності.

За додатковою інформацією звертатися до Андрія Кирчіва, експерта з комунікацій CoM East та CoM-DeP в Україні: [email protected], тел.: +38050 370-88-91.

Фото з мережі.

Новини по темі

Back to top button