Кам'янець-Подільський

У Києві відбувся кар’єрний форум

6 червня в приміщенні Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Перший національний кар’єрний форум. Учасником форуму став і Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Про це повідомляє прес-служба ВИШу.

У рамках форуму відбувся прес-брифінг за участі Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Основне завдання форуму – створити єдину ефективну систему профорієнтації, професійної освіти, працевлаштування та самореалізації українців у своїй країні.

Завдяки своїй актуальності форум зібрав ключових осіб сфери розвитку людського капіталу України від державних органів, провідних бізнес-асоціацій, найбільших роботодавців України, міжнародних експертів та громадськість: Державної служби зайнятості України, Мінсоцполітики, Міносвіти, Мінекономіки, Мінмолодьспорту, Федерації роботодавців України, Торгово-промислової палати України, Європейської бізнес-асоціації, Українського союзу промисловців та підприємців, Американської торгово-промислової палати, Світового банку тощо.

«На сьогоднішній день ринок освітніх послуг не задовольняє потреби роботодавців. Сьогодні на обліку в службі зайнятості в деяких регіонах близько 70% безробітних мають вищу освіту», –  повідомив в.о. голови Державної служби зайнятості України Валерій Ярошенко .

За інформацією Ярошенка, є велика потреба у фахівцях на виробництві. «На сьогодні у нас в базі даних є понад 100 тис. вакансій, але щоб отримати добру роботу, потрібна компетенція і вміння…

Знання англійської мови на сьогодні вже просто обов’язкове», – сказав він.  Під час форуму було презентовано інноваційну Національну платформу профорієнтації та побудови кар’єри, яка розробляється Державною службою зайнятості України і стане основою реформи розвитку людського капіталу.

Новини по темі

Back to top button