ІнцидентиКам'янець-Подільський

Приладдя і обладнання – для НУШ в Кам’янці

Шкільне обладнанняНова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета цієї реформи – створити школу, у якій буде приємно навчатись. Вперше за багато років реформи в освіті супроводжуються фінансуванням.

А як з реформою у Кам’янці-Подільскому? Як зазначили у міськраді, 2018 року для оснащення перших класів НУШ нашого міста виділено державну субвенцію на загальну суму 2 191 847 грн., а з міського бюджету – 1 257 371 грн.

На отримані кошти для 1-х класів уже закуплено:

– одномісні антисколіозні столи та стільці до них;
– оскільки освітній простір навчальних кабінетів НУШ потребує широкого використання технічних та мультимедійних засобів навчання, придбано ноутбуки, БФП, ламінатори з витратними матеріалами;
– кожен клас забезпечено мікроскопом та лупами для уроків «Я досліджую світ», наборами дерев’яних моделей геометричних тіл і фігур та наочно-дидактичних матеріалів з української мови;
– лічильний матеріал з математики (пластикові фігури, фрукти, овочі) та комплекти ляльок рукавичок з 8 персонажів;
– глобуси, пісочні та механічні годинники;
– набори лабораторні та танграми та ін.

Надзвичайно сподобались першокласникам килимки-конструктори з пазлів, які отримано на кожного учня та можна використовувати як для ранкових зустрічей, так і на уроках та в позаурочний час.

Новини по темі

Back to top button