ІнцидентиКам'янець-Подільський

Сапери Кам’янця-Подільського – кращі у протидії вибуховим пристроям

Центр розмінування (Кам'янець-Подільський)Військовослужбовці Центру розмінування повернулися з міжнародних навчань «Ardent Defender– 2018», які проходили на канадській військовій базі «Борден», що у місті Міфорд, штат Онтаріо.

Метою міжнародних навчань, участь в яких взяли військовослужбовці з більше ніж 20 країн, стало відпрацювання повного циклу протидії загрозам від вибухових пристроїв у комбінованому, міжвідомчому, багатонаціональному та громадському середовищі, фокусування на ефективне управління на оперативному і тактичному рівнях, максимальному зменшенні загрози від вибухонебезпечних предметів у контексті операцій з підтримання миру.Підтверджували рівень професійної підготовки та зміцнювали імідж українських спеціалістів зі знешкодження вибухонебезпечних пристроїв у Канаді: начальник відділення підготовки з пошуку та знешкодження СВП Центру майор Андрій Романович, інструктор відділення підготовки з пошуку та знешкодження СВП Центру лейтенант Андрій Фомов та інструктор відділення спецпідготовки загону спецпідготовки Центру молодший лейтенант Микола Лобода. Слід відзначити, що за плечима цих офіцерів – не одна ротація в район проведення ООС (АТО), участь у різноманітних міжнародних тренінгах, миротворчих операціях під егідою НАТО та ООН, всі вільно володіють англійською мовою.

– Українські сапери вперше беруть участь у міжнародних навчаннях такого масштабу, – підкреслив начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков. – Вдвічі приємніше, що першопрохідцями стали саме наші – з Центру розмінування. Крім наших та канадських саперів до навчань долучилися представники з понад 20 країн світу.
Крім великої кількості учасників заходу, які впродовж трьох тижнів мали змогу поділитися своїм досвідом в галузі розмінування, навчання «Ardent Defender – 2018» приваблювало ще й тому, що вони чи не єдині у світі пропонують детальне, реалістичне й всеосяжне тренування в усіх аспектах протидії вибуховим загрозам. А звідси – вдосконалення вмінь та навичок, які знадобляться саперу як у миротворчих операціях так і на полі бою, – переконаний начальник Центру.

А завершували програму навчань змагання з визначення найкращої групи з протидії вибуховим пристроям. За результатами змагань одностайним рішенням суддів переможцями визнано українських саперів.

Андрій АГЄЄВ, прес-офіцер ЗСУ, спеціально для «7 днів».

Фото mil.gov.ua.

Новини по темі

Back to top button