Інциденти

Хмельницька область до паводків готова

В Україні активно готуються до проходження весняного льодоходу та паводків. Днями у Києві відбулася всеукраїнська селекторна нарада задля узгодження дій центральних і місцевих органів влади, щодо запобігання підтоплення населених пунктів. Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив низку завдань перед керівниками обласних державних адміністрацій й наголосив на необхідності інтенсивнішої підготовки до можливої надзвичайної ситуації.

Зі слів Віце-прем’єр-міністра Олександра Вікула у Хмельницькій області посиленої уваги потребують близько 2,5 тис. ставків, які становлять загрозу підтоплення сільськогосподарських угідь та населених пунктів. Частина гідроспоруд перебуває в поганому стані, а це в свою чергу становить потенційну загрозу. А тому дане питання повинно знаходитись на чіткому контролі в обласного керівництва, про це повідомили в Хмельницькій обласній державній адміністрації.

Як інформує Ye.ua, в області вжито всіх необхідних заходів: працює оперативний штаб та його робоча група, створено місцеві штаби, відпрацьовано та введено в дію відповідний регіональний план. Напоготові чекає 967 одиниць техніки, 447 плавзасобів та близько 1680 чоловік. Передбачений на ліквідацію лиха і резервний фонд, який складає 3,6 млн грн.

Новини по темі

Back to top button